925-ös ezüst ékszerek tisztítása

Kedves Vásárlónk, 

az alábbiakban néhány hasznos tanácsot olvashatsz, melyek betartásával az üzletünkben vagy webshopunkban vásárolt Thomas Sabo ékszerek sokáig megőrzik fényes ragyogásukat! 

Mi is az a Sterling ezüst?

(925)
A Sterling (törvényes finomságú, teljes értékű, valódi) ezüst 92,5%-ban tartalmaz ezüstöt, és 7,5%-ban valamilyen más fémet, rendszerint rezet. 
A Sterling ezüst húzószilárdsága majdnem kétszerese, keménysége több mint kétszerese a tiszta ezüstnek.

Hogyan bánj a Sterling ezüsttel?

Az ezüst sem alacsony, sem magas hőmérsékleten gyakorlatilag nem oxidálódik. Az ezüsttárgyakon látható feketés-szürke elszíneződés nem oxid, hanem az ezüst kénnel alkotott vegyülete. A városok levegője egyre több kénvegyületet tartalmaz, amely az ezüsttel nedvesség hatására ezüst-szulfidot(Ag2S) alkot. Ezért a tárgy felületén előbb barna később koromfekete bevonat keletkezik. Ez a réteg a kereskedelemben kapható ezüsttisztító kendővel vagy folyadékkal eltávolítható.

Hogy sokáig megmaradjon az ezüst ékszer újszerű állapota, és időben megakadályozza a vastagabb ezüst-szulfid réteg kialakulását törölgesd rendszeresen karcolásmentes, puha anyagból készült, ezüsttisztító kendővel. Mi a Hagerty törlőkendőt használjuk és forgalmazzuk. Egyszerű a használata és nagyon sokáig jó.

Figyelem!

Az ezüsttisztító folyadékot csak kő vagy gyöngy nélküli, nem antikolt ékszerek, tárgyak tisztítására használd!

A szappanos víz szintén segít megőrizni az ékszer szépségét, de azt soha ne felejtsd el, hogy a szárazra törlésnél semmiképp ne használjunk papírtörölközőt vagy papír zsebkendőt, csakis lágy, puha ruhát.

Ne tedd termálvízbe, mert az ékszeren azonnal ezüst-szulfid bevonat képződik.

Ha nem viseled ezüstékszereid, tárod légmentesen zárt, száraz helyen. Önzáró tasak, vagy egy erszény kiválóan alkalmas erre a célra. Ez segít megőrizni ékszerei csillogását és még csak véletlenül sem karcolja őket semmilyen más tárgy.

Soha ne tedd ezüst ékszereid klórba, sós vízbe, szódába! Ne felejtsd el, hogy néhány háztartásban található tisztítószer alapja a klór tartalmú fehérítés; ezek elszínezhetik, illetve oldhatják a drágaköveket.

Soha ne használj ultrahangos tisztítót, szalmiákszeszt, vagy bármilyen más vegyi anyagot drágakövek tisztításához; különösen türkiz, malachit, ónix, lapis lazuli(lazúrkő) és opál esetében, mert ez könnyen a kövek elszíneződését okozhatja. Törölgesd egyszerűen puha, nedves ruhával!

Ha az ékszer drágakövet vagy gyöngyöt tartalmaz, ne tedd vízbe, mert a foglalás esetleg meglazulhat. Soha ne használj fürdetős, vagy csiszoló hatású tisztítót drágaköveihez.

© 2009-2018. Serebro Ékszerüzlet